2007. november 16., péntek

iWiW ismerős kinyerő program

Még meg sem száradt a tinta a blog alapító okiratán, a net máris tálcán (social bookmarking site) kínálta az első témát. Hiába, ha egy üzlet beindul...
Az üzleti pezsgés persze első sorban az iWiW ismerősök szerzése körül bontakozik ki.

De nézzük a bejegyzés tárgyát!

Benjamin készített egy iWiW ismerős kinyerő progit, az iwiwE -t, azaz az iWiW ismerősök adatait kigyüjtő JavaScript programot.

Néhányan már tesztelték is, a visszajelzések alapján nagy sikere van, ezért publikálta, hogy mostantól bárki számára elérhető legyen!

A kód csak JavaScriptet használ, az adatokat csak megjeleníti, harmadik fél számára nem teszi elérhetővé (magyarul nem “tárolja” le az adataidat sehol!).

Sikeres futás esetén az ablak végén megtalalálhatóak a különböző formátumban kinyert adatok:

- textarea - e-mail lista
- textarea - TAB-bal elválasztott lista
- táblázat - táblázatos összefoglaló

Az e-mail lista használható levelezőben, más weboldalaknál meghívó küldésére, stb. A TAB-bal elválasztott lista pedig különböző programok bemeneteként vagy az egészet excelbe másolhatjuk és lementhetjük.

Amint a továbbiakban írja Benjamin:

A kód szabadon terjeszthető, módosítható, nem tartok fenn semmilyen jogot vele kapcsolatban, és garanciát sem vállalok rá. Használni csak saját felelősségre szabad, az iWiW felhasználási feltételeinek tudomásul vétele mellett - ha azokat megsérted, az kizárólag a te hibád .

Az iwiw ismerős adatait kigyűjtő progi oldala, klikk itt: » iWiW ismerős

.

Köszi Benjamin!

Nincsenek megjegyzések: